Obo vie jälleen osaamistaan Ruotsiin

Oulun barokkiorkesteri vie joulukuussa Händelin Messias-oratorion Oulun ja Keminmaan lisäksi myös Ruotsin puolelle Luulajaan. Suurteos toteutuu varsin kansainvälisessä tunnelmassa, kun oululaisten lisäksi konsertissa esiintyy ruotsalainen Erik Westbergs Vokalensemble -kuoro, solistit ovat monesta maasta ja konsertin johtaja on vanhan musiikin spesialisti Peter Spissky Tanskasta.

Oulun barokkiorkesterilla on ollut vilkas vuosi. Oulun Vanha Musiikki -festivaalin pääesiintyjä kävi myös kesäkuussa konsertoimassa Ruotsissa Piteåssa. Orkesteri on erikoistunut 1600–1750-lukujen musiikkiin. Orkesteri esittää teoksia barokin ajan soittimilla, mikä tarkoittaa, että esimerkiksi jousisoittimissa käytetään aitoja lampaan suolesta tehtyjä kieliä ja kokoonpanoissa kuullaan mielenkiintoisia, sinfoniaorkestereista poikkeavia soittimia, kuten viola da gamba, cembalo ja traverso.

Tänä vuonna jouluun voi siis virittäytyä klassisen musiikin kestosuosikin Georg Friedrich Händelin Messias-oratorion mukana perjantaina 9.12. Oulun tuomiokirkossa, Keminmaan kirkossa 10.12. ja Luulajan tuomiokirkossa 11.12.

Liput ovat myynnissä etukäteen Ticketmasterissa, kulttuuritalo Valveen lippumyymälässä ja Oulu10:ssä.

Konsertteja ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Oulun kaupunki, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Nordic Culture Point, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto sekä Musiikin edistämissäätiö. Yhteistyössä Keminmaan seurakunta, Svenska kyrkan i Luleå ja Sensus.

Oulun barokkiorkesteri
vl 1: Peter Spissky, Johanna Leponiemi, Siiri Virkkala, Liina Subida
vl 2: Laura Kangas, Iida Zelenski, Tiina Kortelainen, Virva Pietilä
vla: Emiliano Travasino, Anna-Maija Rousselle, Jaana Herlevi
vc: Riina Salminen, Niiles Outakoski
cembalo: Virve Räisänen
basso: Juha Nääppä
oboet: Regina Hamarikivi, Maria Seppä
fagotti: Ann-Louise Wägar
trumpetit: Inka Pärssinen, Arja Ollila
timpani: Petri Hänninen

Muut esiintyjät Messias-oratoriossa
Erik Westbergs Vokalensemble (SE, FI)
Peter Spissky (DK), konserttimestari ja musiikin johto
Tuuli Lindeberg, sopraano
Rodrigo Sosa Dal Pozzo (IT, VE), kontratenori
Guy Cutting (UK), tenori
Elja Puukko, basso