Yhdistys

Oulun vanha musiikki ry

Oulun vanha musiikki ry järjestää vuosittaista Oulun Vanha Musiikki -festivaalia helmikuussa ja konsertteja ympäri vuoden sekä Oulun barokkiorkesterin toimintaa.

Yhdistyksen arvot ovat taide, tasavertaisuus ja laillisuus sekä toveruus. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea ja vahvistaa vanhan musiikin harrastusta, konsertti- ja koulutustoimintaa Oulussa ja Pohjois-Suomessa järjestämällä konsertteja ja koulutustapahtumia yhteistyössä kunnallisten taidelaitosten, musiikkioppilaitosten, seurakuntien ja muiden kulttuurialan toimijoiden kanssa. Vuonna 2009 perustetun yhdistyksen jäseninä on ammattimuusikoita, musiikin harrastajia, vanhaa musiikkia rakastavaa konserttiyleisöä ja yhdistyksen toiminnan tukijoita. Haluaisitko liittyä jäseneksi? Lue lisää täältä: liity jäseneksi.

Oulun vanha musiikki ry:n hallitus 2023–2024:

Tiina Kortelainen, puheenjohtaja
Laura Kangas, varapuheenjohtaja
Kaisa Komulainen
Johanna Kilpijärvi
Marko Jouste
Ann-Louise Wägar
Johanna Leponiemi

Oulun barokkiorkesteri – Obo

Oulun barokkiorkesteri on koko pohjoisen Suomen ainoa periodiorkesteri ja erikoistunut 1600–1750-lukujen musiikkiin. Parinkymmenen muusikon orkesteri syntyi kesällä 2018 muusikkojen tarpeesta esittää orkesteriteoksia barokin ajan soittimilla, kuten barokkiviulu, cembalo, viola da gamba ja traverso.

Obo on Oulun Vanha Musiikki -festivaalin pääesiintyjä. Orkesterin festivaalikonsertit ovat usein monitaiteellisia teoksia, kuten yhteistyö barokkiviulisti Peter Spisskyn ja Nordic Baroque Dancers -ensemblen kanssa sekä Topi Lehtipuun ideoima ja johtama kokonaistaideteos, joka yhdisti vanhan musiikin periodisoittimineen, solisteineen ja kuoroineen Thomas Freundlichin videotaiteeseen ja näyttämölliseen ilmaisuun.

Tähän saakka orkesteri on konsertoinut pääasiassa jousikokoonpanolla, mutta nykyisin Oulun seudulta löytyy jo useampia vanhaan musiikkiin erikoistuneita puhallinmuusikoita.

Tutustu orkesteriin

Liity jäseneksi

Jäsenenä tuet arvokasta kulttuuritoimintaa ja saat tietoa yhdistyksen ajankohtaisista tapahtumista ja asioista jäsenkirjeissä. Jäsenetuna mahdollisuus edullisempiin lipunhintoihin yhdistyksemme järjestämissä konserteissa. Yhdistyksen jäsenmaksu on 35 € vuodessa.

Liity yhdistykseemme jäseneksi täyttämällä oheinen lomake ja maksamalla kuluvan kauden 1.7.2023–30.6.2024 jäsenmaksu 35 € Oulun vanha musiikki ry:n tilille FI66 5741 3620 4531 98, viitenumero 22237.
Muista kirjoittaa viitenumero.

Lisätietoja sähköpostitse: tuotanto@ovm.fi