Kreettan kammari on yleisölle läheinen, keskusteleva ja intiimi kamarimusiikkihetki. Konserttien ohjelmassa on 45–60 minuuttia orkesteri-, laulu- tai kamarimusiikkia renessanssin tai barokin ajalta

Tuoksuton kotikonsertti 6.10. kello 15 Myllyoja, Oulu
Tunnelmallisessa Kreettan kammari -kotikonsertissa koetaan barokkimusiikin taikaa vain 20 henkilön yleisön kanssa yksityiskodissa Oulun Myllyojalla. Kotikonsertti on tuoksuton, joten myös herkemmät pääsevät nauttimaan turvallisesti musiikkielämyksestä. Vain ennakkoon myytävät liput 6. lokakuuta kuultavaan konserttiin ovat saatavilla Oulu10-palvelupisteissä ja Kulttuuritalo Valveen lippumyymälässä ilman käsittelykuluja (20 e) ja Ticketmasterissa (+käsittelykulut).

Kotikonsertti kuuluu yhdistyksen Barokkia palvelukoteihin -hankkeeseen, jonka konsertteja järjestetään mm. OYS:n osastoilla ja hoivakodeissa Oulussa, Kajaanissa, Rovaniemellä ja Utsjoella.

Osta liput

Kevät! La 11.5.2019 klo 14, Tuiran kirkko.

Kevään viimeinen Kreettan Kammari soitetaan jälleen tunnelmallisessa Tuiran kirkossa. Äitienpäivän aaton konsertissa juhlitaan kevään kauneutta. Konsertti vie kuulijansa ensin Saksan Nurnbergin kautta Italiaan, jossa kevät jo maalaa kukkulat ja maan väreillään. Vierailemme myös Aurinkokuninkaan hovissa Ranskassa päätyen lopulta Lontooseen suurten italialaisten viulutaitureiden matkassa. Konsertin ohjelma on koottu Laura Kankaan ja Laura Röntysen Ammattikorkeakoulu Novian opinnäytetyökonsertin ohjelmasta. Musiikkia kuullaan 1600-luvun alkupuolelta aina 1700-luvun puoleenväliin.

Laura Kangas, barokkiviulu

Kati Valkama, viola da gamba

Riina Salminen, barokkisello

Laura Röntynen, cembalo

Biber – Palestrina-Rognoni – Couperin – Zuccari – Matteis

Vapaa pääsy. Käsiohjelma 10€/ 7€ eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät

                        

Enkelten harmonia Kreettan kammarissa 

Lauantai 6.10.2018 klo 17.00 Karjasillan kirkko

Kreettan kammarin vieraina Kajsa Dahlbäck, sopraano, Eero Palviainen, luuttu, sekä Andrew Lawrence-King, barokkiharppu.

Sopraano Kajsa Dahlbäck on kokenut vanhan ja nykymusiikin tulkitsija ja on esiintynyt Suomen kansallisoopperassa ja esim. Helsingin barokkiorkesterin, Suomalaisen barokkiorkesterin, Tapiola Sinfoniettan sekä monien kaupunginorkesterien solistina.

Eero Palviainen otti käteensä barokkiluutun ensi kertaa noin 30 vuotta sitten. Rakkaus soittimeen ja sen sointiin syntyi heti. Vanha musiikki on kuljettanut soittajaa ympäri maailmaa mitä erilaisimmissa yhtyeissä, sooloresitaaleja unohtamatta. Hän on tehnyt myös useita soolo-nauhoituksia Yleisradiolle.

Barokkioopperan ja -orkesterin kapellimestari, harppuvirtuoosi, continuo-velho, barokkityylin asiantuntija Andrew Lawrence-King on yksi maailman johtavista vanhan musiikin esittäjistä ja eniten levyttäneistä harpisteista. Hän tutkii ja opettaa mm. historiallisten harppujen soittoa ja continuoa, keskiaikaista musiikkidraamaa ja barokkioopperaa.

Ohjelmassa espanjalaista barokkia, nunnien säveltämää musiikkia sekä 1600-luvun kirkkomusiikkia.

Käsiohjelma 10 € perushinta
7 € eläkeläiset, työttömät, opiskelijat

Mukana tukemassa Musiikin edistämissäätiö

                                             

Kauden 2018-2019 avajaiskonsertti

Sunnuntai 12.8.2018 klo 15.00 Tulindbergin sali

Lauantai 11.8.2018 klo 19.00 Muhoksen kirkko

Aira Maria Lehtipuu ja Oulun barokkiorkesteri tunnelmoivat barokin ajan soitinkonserttojen ja concerto grossojen parissa.

Antonio Vivaldi-Georg Philipp Telemann-Georg Friedrich Händel-Unico Wilhelm van Wassenaer-Georg Muffat

Aira Maria Lehtipuu on vanhaan musiikkiin erikoistunut monipuolinen viulisti, joka nauttii musiikin tekemisestä sekä soittaen että opettaen. Hänellä on runsaasti kokemusta konserteista ja levytyksistä maailman arvostetuimpien vanhan musiikin yhtyeiden kanssa ja folkbarock cross-over -projekteista. Muusikon roolit vaihtelevat joustavasti alttoviulistista konserttimestariin, jona hän on viime aikoina toiminut mm. Euroopan Unionin Barokkiorkesterissa, Helsingin Barokkiorkesterissa, Suomalaisessa Barokkiorkesterissa ja puolalaisessa Kore-yhtyeessä.

Ovm ry:n yhteydessä toimiva Oulun barokkiorkesteri muodostuu Oulu Sinfonian muusikoista ja Oulun seudun musiikkioppilaitosten pedagogeista. Toiminnan perusperiaatteena on paikallinen osaaminen ja muusikkous, jota täydennetään vanhan musiikin huippuammattilaisilla kouluttajina, kapellimestareina ja solisteina.

Liput Tulindbergin saliin tuntia ennen ovelta:

20 € peruslippu / 15 € eläkeläislippu, Ovm ry:n jäsenlippu / 10 € työttömät, opiskelijat, varusmiehet, lapset 3-17v.

Mukana tukemassa Musiikin edistämissäätiö.

                                                     

Kauden 2017-18  kammarit

Lauantai 21.4.2018 klo 18 Haukiputaan kirkko
Sunnuntai 22.4.2018 klo 14 Tuiran kirkko HUOM: AIKA

Johanna Leponiemi, barokkiviulu
Petteri Pitko, cembalo

Giovanna Battista Fontana – Heinrich Ignaz Franz Biber – Jean-Féry Rebel – Carl Philipp Emmanuel Bach 

Barokkiviulisti, Kreettan kammarien äiti ja Oulun vanhan musiikin yhdistyksen puheenjohtaja Johanna Leponiemi sekä monipuolinen huippucembalisti Petteri Pitko (FiBO, NOVIA) luotsaavat kuulijat italialaisen varhaisbarokin lähteiltä Böömin, Itävallan, Versaillesin ja Preussin hoveihin.

Lauantai 21.10.2017 klo 18 Haukiputaan kirkko

Sunnuntai 22.10.2017 klo 15 Tuiran kirkko

Laura Kangas, barokkiviulu
Laura Röntynen, cembalo
Anna Bon – Isabella Leonarda – Elisabeth Jacquet de la Guerre – Argancelo Corelli – Georg Philipp Telemann

Lauantai 25.11.2017 klo 18 Haukiputaan seurakuntatalo
Sunnuntai 26.11.2017 klo 15 Tuiran kirkko

David Hackston, kontratenori
Mikko Ikäheimo, teorbi, vihuela ja renessanssiluuttu

Lauantai 24.2.2018 klo 18 Haukiputaan seurakuntakeskus
Sunnuntai 25.2.2018 klo 15 Tuiran kirkko

Oulun barokkiorkesteri
Johanna Kropsu, sopraano
Riikka Vuorijärvi, mezzosopraano
Schütz-Tunder-Locke-Dowland-Tomkins-Uccellini