OMJ: Avajaiskonsertti

Tapahtuman kesto:
Rakastettu Vivaldin klassikkoteos. Soittamassa hollantilainen nokkahuiluvirtuoosi Erik Bosgraaf ja Oulun barokkiorkesteri ensemble.
ti 12.03.2024
19:00

-

21:15

Klassisen musiikin ja jazzin parhaimmat palat samassa konsertissa!

Ohjelma

1. puoliaika

Vivaldi: Neljä vuodenaikaa

Rakastettu Vivaldin klassikkoteos hollantilaisen nokkahuiluvirtuoosi Erik Bosgraafin ja Oulun barokkimuusikoiden ensemblen esittämänä. Teokseen on yhdistetty hollantilaisten Paul ja Menno de Nooijerin sekä äänitaiteilija Jorrit Tammingan luoma multimediataideteos.

Klassikkoteokseen yhdistetty projisointi on täynnä visuaalista runoutta. Välillä kuvat noudattavat Vivaldin ohjelmamuistiinpanojen takana olevaa tarinaa, toisinaan ne ovat vapaiden assosiaatioiden innoittamia. Välillä De Nooijerit käyttävät live-projektiota esimerkiksi Bosgraafin keholla. Konserttojen välillä kuullaan nokkahuilusolistin improvisointia sekä jännittäviä elektronisia äänimaisemia, jotka täydentävät musiikkielämystä häiritsemättä Vivaldin nerokasta sävellystä.

-väliaika-

2. puoliaika

Lassy – Eskola: Nordic Stew LIVE

Sukupolvensa merkittävimpiin muusikoihin lukeutuvat saksofonisti Timo Lassy ja trumpetisti Jukka Eskola yhdistävät voimansa uudella Nordic Stew -albumilla ja liveprojektilla.

Lassy ja Eskola ovat tehneet yhteistyötä 1990-luvulta asti. Miesten ensimmäinen yhteisprojekti on kuitenkin antanut odottaa oikeaa hetkeä. Vuonna 2022 ystävykset pääsivät viimein toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa ja matkustivat New Orleansiin äänittämään albumillisen omaa musiikkiaan paikallisten huippumuusikoiden kanssa. Syntyi Nordic Stew, sekoitus Lassyn ja Eskolan musiikillisia kokemuksia yhdistettynä suureen rakkauteen jazzin synnyinkaupunkia kohtaan.

Levynjulkaisukiertueelle Lassy ja Eskola tuovat pitkän linjan huippumuusikoita New Orleansin monipuolisesta jazzskenestä.

Vivaldi – Neljä vuodenaikaa:
Erik Bosgraaf (NL), nokkahuilu
Obo ensemble
Esitys sisältää multimediataideteoksen
Menno de Nooijer (NL), videot
Jorrit Tamminga (NL), äänet

Lassy – Eskola: Nordic Stew LIVE:
Timo Lassy, tenorisaksofoni
Jukka Eskola, trumpetti
David Torkanowsky (USA), piano
Roland Guerin (USA), basso
Jason Marsalis (USA), rummut
Miika Jämsä, tuuba

Liput
35 € normaali / 25 € eläkeläinen / 15 € alennusryhmät Ticketmaster Suomi kautta maan. Hinnat sisältävät käsittelykulut.

Konsertteihin käy Kaikukortti, paikkoja on rajoitettu määrä.

Eteispalvelumaksu 3 €

Konsertti on osa vuoden 2024 Oulun Musiikkijuhlia.

Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.